Droge witte wijn Jumbo: een uitgebreide gids

Als je op zoek bent naar een goede droge witte wijn, dan ben je bij Jumbo aan het juiste adres. Jumbo heeft namelijk een uitgebreid assortiment aan droge witte wijnen, van verschillende druivenrassen en uit verschillende landen. In dit artikel gaan we dieper in op droge witte wijn Jumbo en geven we je tips voor het kiezen van de perfecte fles.

Droge witte wijn jumbo

Wat is droge witte wijn?

Droge witte wijn is een wijn die weinig tot geen restsuikers bevat. Dit betekent dat de wijn niet zoet smaakt, maar juist fris en droog. Droge witte wijn wordt gemaakt van witte druiven en kan uit verschillende landen komen. De smaak van droge witte wijn kan variëren van fris en fruitig tot vol en krachtig.

Welke druivenrassen worden gebruikt voor droge witte wijn?

Er zijn verschillende druivenrassen die gebruikt worden voor het maken van droge witte wijn. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende druivenrassen:

 • Sauvignon Blanc: een druivenras dat vooral bekend is uit de Loire-streek in Frankrijk. Sauvignon Blanc heeft een frisse en fruitige smaak en wordt vaak gecombineerd met gerechten met vis of geitenkaas.
 • Chardonnay: een druivenras dat wereldwijd bekend is. Chardonnay heeft een volle en rijke smaak en wordt vaak gecombineerd met gerechten met kip of pasta.
 • Riesling: een druivenras dat vooral bekend is uit Duitsland. Riesling heeft een frisse en fruitige smaak en wordt vaak gecombineerd met gerechten met Aziatische invloeden.
 • Pino Grigio: een druivenras dat vooral bekend is uit Italië. Pino Grigio heeft een lichte en frisse smaak en wordt vaak gedronken als aperitief of bij gerechten met vis.

Welke droge witte wijnen heeft Jumbo in het assortiment?

Jumbo heeft een uitgebreid assortiment aan droge witte wijnen, van verschillende druivenrassen en uit verschillende landen. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire droge witte wijnen bij Jumbo:

 • Jumbo huiswijn Sauvignon Blanc: een frisse en fruitige wijn uit Zuid-Afrika.
 • Jumbo huiswijn Chardonnay: een volle en rijke wijn uit Chili.
 • La Châsse Blanc: een frisse en fruitige wijn uit de Rhône-streek in Frankrijk.
 • Monte del Frá Soave: een lichte en frisse wijn uit Italië.
 • Domaine de la Baume Chardonnay: een volle en rijke wijn uit de Languedoc-streek in Frankrijk.

Hoe kies je de perfecte droge witte wijn?

Het kiezen van de perfecte droge witte wijn kan lastig zijn, omdat er zoveel verschillende soorten zijn. Hieronder vind je een aantal tips voor het kiezen van de perfecte droge witte wijn:

 • Bepaal welk gerecht je gaat eten en kies daar een wijn bij die goed past bij de smaken van het gerecht.
 • Probeer verschillende druivenrassen uit en ontdek welke smaak jou het meest bevalt.
 • Let op de herkomst van de wijn. Wijnen uit bepaalde landen of streken hebben vaak een specifieke smaak.
 • Lees de beschrijving op het etiket van de fles. Hier staat vaak informatie over de smaak en het karakter van de wijn.

Conclusie

Droge witte wijn is een populaire wijnsoort die bij veel gerechten past. Bij Jumbo vind je een uitgebreid assortiment aan droge witte wijnen, van verschillende druivenrassen en uit verschillende landen. Door te experimenteren met verschillende druivenrassen en herkomsten, kun je ontdekken welke droge witte wijn jouw favoriet is. Gebruik de tips uit dit artikel om de perfecte droge witte wijn te kiezen bij jouw gerecht.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Barolo wijn: de koning van de Italiaanse wijnen.

Plaats een reactie