kcal glas rode wijn

Een glas rode wijn is voor veel mensen een heerlijke manier om te ontspannen na een lange dag werken. Maar hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in een glas rode wijn? In dit artikel gaan we dieper in op het aantal calorieën in een glas rode wijn en wat dit betekent voor je dieet.

Kcal glas rode wijn

Hoeveel calorieën zitten er in een glas rode wijn?

Een standaardglas rode wijn bevat ongeveer 125 ml. Het aantal calorieën in een glas rode wijn hangt af van het alcoholpercentage en de hoeveelheid suiker in de wijn. Over het algemeen bevat een glas rode wijn tussen de 80 en 120 calorieën. Dit komt neer op ongeveer 7% van de dagelijkse calorie-inname voor een gemiddelde volwassene.

Waarom bevat rode wijn calorieën?

Rode wijn bevat calorieën omdat het alcohol bevat. Alcohol bevat namelijk 7 calorieën per gram, wat meer is dan koolhydraten en eiwitten (4 calorieën per gram) en bijna net zoveel als vetten (9 calorieën per gram). Daarnaast kan rode wijn ook suiker bevatten, wat bijdraagt aan het aantal calorieën.

Wat betekent dit voor je dieet?

Als je op dieet bent, is het belangrijk om te weten hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Een glas rode wijn kan een aanzienlijke hoeveelheid calorieën bevatten, vooral als je meerdere glazen per dag drinkt. Als je wilt afvallen, is het daarom belangrijk om je alcoholinname te beperken.

Alternatieven voor rode wijn

Als je op dieet bent en toch wilt genieten van een drankje, zijn er alternatieven voor rode wijn die minder calorieën bevatten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

  • Witte wijn: Witte wijn bevat over het algemeen minder calorieën dan rode wijn. Een standaardglas witte wijn bevat ongeveer 100 calorieën.
  • Bier: Bier bevat minder calorieën dan wijn. Een standaardglas bier bevat ongeveer 100 calorieën.
  • Light bier: Light bier bevat minder calorieën dan gewoon bier. Een standaardglas light bier bevat ongeveer 70 calorieën.
  • Spritzers: Een spritzer is een mix van wijn en bruiswater. Hierdoor bevat het minder calorieën dan een glas wijn. Een standaardglas spritzer bevat ongeveer 60 calorieën.

Conclusie

Een glas rode wijn bevat tussen de 80 en 120 calorieën, afhankelijk van het alcoholpercentage en de hoeveelheid suiker in de wijn. Als je op dieet bent, is het belangrijk om je alcoholinname te beperken. Er zijn alternatieven voor rode wijn die minder calorieën bevatten, zoals witte wijn, bier, light bier en spritzers. Door bewust te kiezen voor drankjes met minder calorieën, kun je toch genieten van een drankje zonder je dieet te verstoren.Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Hapjes bij witte wijn.

Plaats een reactie