kcal glas wijn

Een glas wijn is voor veel mensen een heerlijke manier om te ontspannen na een lange dag werken of om te genieten van een gezellige avond met vrienden. Maar hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in een glas wijn? In dit artikel gaan we dieper in op het aantal kcal in een glas wijn en geven we tips om bewuster te genieten van dit heerlijke drankje.

Kcal glas wijn

Hoeveel calorieën zitten er in een glas wijn?

Het aantal calorieën in een glas wijn hangt af van verschillende factoren, zoals het type wijn, de grootte van het glas en de alcoholpercentages. Over het algemeen bevat een glas wijn tussen de 100 en 150 calorieën. Hieronder vind je een overzicht van het aantal calorieën in verschillende soorten wijn:

  • Rode wijn (125 ml): 85 kcal
  • Witte wijn (125 ml): 80 kcal
  • Rosé wijn (125 ml): 75 kcal
  • Mousserende wijn (125 ml): 90 kcal

Het is belangrijk om te beseffen dat deze calorieën snel kunnen oplopen als je meerdere glazen wijn drinkt. Een fles wijn bevat bijvoorbeeld al snel 600 tot 700 calorieën. Als je een avondje uitgaat en meerdere glazen wijn drinkt, kan dit dus flink bijdragen aan je dagelijkse calorie-inname.

Hoe kun je bewuster genieten van een glas wijn?

Natuurlijk hoef je niet meteen te stoppen met het drinken van wijn als je op je calorie-inname wilt letten. Er zijn verschillende manieren om bewuster te genieten van een glas wijn:

  • Kies voor een kleiner glas: Een kleiner glas wijn bevat uiteraard minder calorieën dan een groter glas. Kies daarom bijvoorbeeld voor een wijnglas van 100 ml in plaats van 150 ml.
  • Drink langzamer: Door langzamer te drinken, geniet je meer van de smaak van de wijn en drink je minder snel te veel.
  • Drink water tussendoor: Door af en toe een glas water te drinken, voorkom je dat je te snel te veel wijn drinkt. Bovendien helpt water om je gehydrateerd te houden en hoofdpijn de volgende dag te voorkomen.
  • Kies voor een lichtere wijn: Sommige wijnen bevatten minder alcohol en calorieën dan andere. Kies bijvoorbeeld voor een droge witte wijn in plaats van een zoete dessertwijn.
  • Drink minder vaak: Door minder vaak wijn te drinken, beperk je automatisch je calorie-inname. Probeer bijvoorbeeld maximaal twee keer per week een glas wijn te drinken.

Conclusie

Een glas wijn kan een heerlijke manier zijn om te ontspannen en te genieten van een gezellige avond. Het is echter belangrijk om je bewust te zijn van het aantal calorieën in een glas wijn en om hier op een verantwoorde manier mee om te gaan. Door te kiezen voor een kleiner glas, langzamer te drinken en minder vaak wijn te drinken, kun je op een bewuste manier genieten van dit heerlijke drankje.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Wijn in zak: de voordelen en nadelen van deze verpakking.

Plaats een reactie