Pure Wijn Review: De Beste Wijnen Voor Een Gezonde Levensstijl

Als wijnliefhebber is het belangrijk om te weten wat je drinkt. Pure wijn is een term die steeds vaker wordt gebruikt om wijnen te beschrijven die geen toegevoegde chemicaliën of additieven bevatten. Deze wijnen zijn gemaakt van biologische druiven en worden op een natuurlijke manier geproduceerd. In deze Pure Wijn Review gaan we dieper in op wat pure wijn is, waarom het belangrijk is en welke wijnen je moet proberen.

Pure wijn review

Wat is Pure Wijn?

Pure wijn is wijn die gemaakt is van biologische druiven en op een natuurlijke manier geproduceerd wordt. Dit betekent dat er geen toegevoegde chemicaliën of additieven in de wijn zitten. De druiven worden geteeld zonder het gebruik van pesticiden en herbiciden en de wijn wordt geproduceerd zonder het gebruik van sulfieten, suiker of andere additieven.

Deze wijnen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid. Veel mensen zijn zich niet bewust van de hoeveelheid chemicaliën die in conventionele wijnen zitten. Deze chemicaliën kunnen leiden tot hoofdpijn, allergieën en andere gezondheidsproblemen.

Waarom is Pure Wijn Belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom pure wijn belangrijk is. Ten eerste is het beter voor onze gezondheid. Conventionele wijnen bevatten vaak toegevoegde chemicaliën en additieven die schadelijk kunnen zijn voor ons lichaam. Door pure wijn te drinken, verminder je de hoeveelheid chemicaliën die je binnenkrijgt en verminder je het risico op gezondheidsproblemen.

Ten tweede is pure wijn beter voor het milieu. Biologische druiven worden geteeld zonder het gebruik van pesticiden en herbiciden, wat de bodem en het grondwater beschermt. Door pure wijn te drinken, draag je bij aan een duurzamere wijnindustrie.

Welke Pure Wijnen Moet Je Proberen?

Er zijn veel verschillende pure wijnen op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Hier zijn enkele van onze favorieten:

1. Château Maris La Touge

Deze biologische wijn uit de Languedoc-Roussillon regio in Frankrijk is gemaakt van Syrah en Grenache druiven. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur en heeft aroma’s van zwarte bessen en kruiden. De smaak is vol en fruitig, met zachte tannines en een lange afdronk.

2. Bonterra Chardonnay

Deze biologische Chardonnay uit Californië is gemaakt van druiven die geteeld zijn zonder het gebruik van pesticiden en herbiciden. De wijn heeft aroma’s van appel, peer en vanille en heeft een volle, romige smaak met een lange afdronk.

3. Domaine de la Janasse Côtes du Rhône

Deze biologische wijn uit de Rhône-vallei in Frankrijk is gemaakt van Grenache, Syrah en Mourvèdre druiven. De wijn heeft aroma’s van zwarte bessen, kruiden en peper en heeft een volle, krachtige smaak met zachte tannines en een lange afdronk.

4. Pizzolato Pinot Grigio

Deze biologische Pinot Grigio uit Italië is gemaakt van druiven die geteeld zijn zonder het gebruik van pesticiden en herbiciden. De wijn heeft aroma’s van citrus en groene appel en heeft een frisse, fruitige smaak met een lichte zuurgraad.

Conclusie

Pure wijn is een term die steeds vaker wordt gebruikt om wijnen te beschrijven die geen toegevoegde chemicaliën of additieven bevatten. Deze wijnen zijn niet alleen beter voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu. Door pure wijn te drinken, verminder je de hoeveelheid chemicaliën die je binnenkrijgt en draag je bij aan een duurzamere wijnindustrie. Er zijn veel verschillende pure wijnen op de markt, dus het is de moeite waard om te experimenteren en te ontdekken welke wijnen het beste bij jouw smaak passen.

Nog meer ontdekken over wijn? Lees dan ons artikel over Marsala wijn AH: een heerlijke Italiaanse wijn.

Plaats een reactie